top of page

Programmeren

Na het opdoen van de eerste vaardigheden rond programmeren in het eerste jaar gaan we in het 2de jaar nog een stapje verder. 

Hierbij gaan we gebruik maken van de Arduino Uno.

​

Arduino?

​

Een Arduino is een soort kruising tussen LEGO Technic en een hobbyproject op het gebied van elektronica. Om met een Arduino te kunnen werken heeft u zowel hardware als software nodig, maar met deze combinatie kan u dan ook vrijwel elk denkbaar object bouwen.

De mogelijkheden van een Arduino zijn werkelijk eindeloos. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een simpel knipperlichtje of een geautomatiseerde robot die u een SMS stuurt als er ’s nachts beweging in uw huis te bespeuren valt.

​

Met deze mate van interactiviteit troeft de Arduino veel grotere en duurdere computers af. Daar waar de meeste computers uitstekend in staat zijn om te communiceren met andere computers, zijn ze zich niet bewust van wat er in de wereld om hen heen gebeurt. De Arduino kan daarentegen verbonden worden met sensoren die het apparaat voorzien van informatie over de fysieke wereld.


Dit kan bijvoorbeeld simpelweg de registratie van het indrukken van een knop zijn, maar ook iets gecompliceerds als het detecteren van afstand met behulp van ultrageluid. De mogelijkheden gaan echter verder dan detectie. De Arduino kan ook handelingen uitvoeren op basis van de verzamelde informatie. Zo kan het computertje instructies geven aan een robot die vervolgens bepaalde handelingen uitvoert.

bottom of page